marți, 22 martie 2022

Gânduri amestecate

1. Este foarte enervant ca atunci când te sui în autoturism și vrei să pornești, să observi la ștergător un flyer publicitar. Te dai jos plin de draci, îl iei și-l mototolești, nici măcar nu te uiți pe el. 2. Mă enervează la culme căldura din tramvai în zilele de primăvară. Toată iarna, cât a fost nevoie, nu a funcționat. Acum, că a dat căldura afară, merge și caloriferul în tramvai. 3. Merg cu mașina mică și ascult radio. Mă bucur de muzică, dar nu pentru mult timp. La fiecare două melodii bagă publicitate sau se aud unii vorbind aiurea. Mi-ar plăcea să inventeze IT-iștii un progrămel care să comute automat pe un alt post de radio cu muzică, când la cel pe care îl asculți începe publicitate sau vorbărie. 4. La 19 ani, când veneam de la mare, în tren m-am împrietenit cu o fată din Brașov. Ea avea 22. Era mai grăsună, ca și mine, ne-am plăcut. Aproape de București, înainte să ne despărțim, și-a scos chiloții de pe ea și mi i-a dat mie. Asta m-a inspirat să scriu finalul din povestea cu bietul Angheluță. Am păstrat chiloții fetei așa cum mi i-a dat, nu i-am spălat. I-am ținut într-un cotlon al dulapului meu, puși într-o punguță de plastic. Zilele trecute, dorind să facă o organizare generală a dulapurilor din casă, nevastă-mea a umblat și în lucrurile mele și a găsit chiloții. Mi-a zis: "Ești bolnav! Ai nevoie de consultare psihiatrică!". A crezut că sunt pervers din ăla care poartă chiloți de femeie pe sub blugi. Am lăsat-o să creadă așa, nu i-am povestit despre fata din Brașov. 5. Nenorociții au stricat complet rețeta de Pepsi sau Coca Cola. Parcă bei o apă cu zahăr. Nu se compară cu ce era odată, nu mai vorbesc de cum era Pepsi pe vremea lui Ceaușescu. Beai o sticlă, avea o aromă incredibilă, avea acid de-ți ieșea pe nas. Alte vremuri. 6. Nu vi se pare că piesele Delia - Gura ta și Empire Of The Sun - We Are The People au aceeași linie melodică? 7. Rezolvați prin metoda grafică: La mamaia în curte sunt 54 de păsări. Are rațe, de 3 ori mai multe gâște decât rațe, iar găini cu 12 mai multe decât gâște. Câte păsări sunt din fiecare?

17 comentarii:

  1. Nu prea știu curți la Mamaia. Poate pe la Eforie. Chiloți nespălați de 20+ ani? Vreau și eu pungi așa bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. pun si aici, ce plm! la nr 7, adaptare dupa pastorel teodoreanu:
    granny, istorică mazetă,
    eu, dacă mă gândesc 1 pic,
    în locul tău făceam friptură
    și nu mai calculam nimic!

    la nr 6- ăla al lu delia e un cântec dedicat sexului oral. și peter gabriel are unul. și mulți alții pesemne. deep purple au unul dedicat sexului anal. cât privește asemănarea de care dzici, urechea mea nemuzicală nu percepe similitudini prea evidente.
    la nr 3- noul sponsor al barcelonei îți spune ceva? spotify, i mean.
    5- nu cred. mi se pare niște beuturi la fel de delicioase as ever.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. *'mi se par'
      am vrut a scrie altceva & nu am mai corectat.

      Ștergere
    2. Spotify fară reclame costă bani. Mi-e destul că plătesc Netflix, HBO Max, NBA League Pass. Nu mai dau banii pe alte abonamente online.

      Ștergere
    3. varianta finală
      mamaie, blondă creatură
      de stau să mă gândesc umpic
      din păsăret făceam friptură
      și nu mai calculam nimic.

      Ștergere
  3. Să o luăm punctual:

    1. Flyer-ele publicitare sunt enervante oriunde: pe mașină, pe clanța ușii apartamentului, în cutia poștala, etc. Risipă de hârtie și cerneală.
    2. Merg extrem de rar cu tramvaiul așa că nu îmi pot exprima o părere.
    3. Smart FM e un post de radio mai mult de cât OK. Chiar și "vorbăria" dintre melodii este interesantă.
    4. Ce culoare erau chiloții? Ce model? Miroseau ca în povestea cu Angheluță? De ce ți i-a dat și de ce i-ai păstrat? Îi mai ai sau ia aruncat consoarta?
    5. Toate băuturile carbogazoase sunt apă cu zahăr și ceva colorant. Nu îmi plăceau în mod deosebit nici când eram mic iar acum știi bine ce părere am despre ele. Știu că pe vremea comuniștilor beam la mare Brifcor iar imediat după revoluție beam nenorocirile alea de la dozator pe care le numeam TEC. Dar nu în mod excesiv. Nimeni din familia mea nu bea sucuri în mod constant, nu aveam nici înainte nici după 1989 sucuri în casă și probabil de aia nu m-a prins fenomenul.
    6. N-aș putea să zic că seamănă atât de mult dar pot să-ți spun cu certitudine că nu mă omor după nici una dintre ele. Piese banale.
    7. ()<>{}[] .... mai grafic de atât nu pot fi .....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 3.La SmartFm, câteodată între melodii, sunt niște povești ciudate cu alpha, epsilon etc. Nu le înțeleg deloc. La muncă în ultima vreme ascult NostalgicFM. E doar online, nu au frecvență. Muzică comercială bună (peste MagicFM) fără reclame. You should try it
      4. Mi-a dat chiloții drept amintire, pentru că nu am putut face sex în tren. Era murdar la WC. Miroseau plăcut cred, nu mai știu exact. Negri, model jumătate de bucă. Nu i-a aruncat. Mai ștergem praful cu ei.

      Ștergere
    2. da, bine, nu puteați lua o cameră la hotel castoria? sau la acum demolatul hotel marna? deși e posibil să fi fost mai jegoase decât latrina din tren.

      Ștergere
    3. Ce cameră? Ce hotel? Am fost doi călători în tren, cu destinații diferite. Fiecare cu treaba lui. Pe vremea aia nici telefon mobil nu aveam.

      Ștergere
    4. destinatia era aceeasi: bucuresti.

      Ștergere
    5. Nu, nu. In acele vremuri erau accelerate Constanta-Baia Mare sau ceva de genul. Din Bucuresti Nord trenul mergea mai departe.

      Ștergere
  4. Având în vedere că poveștile tale au un sâmbure de adevăr în ele, noi, cititorii blogului, așteptăm cu interes ca soția ta să mai facă curățenie prin casă și să gasească următoarele obiecte:
    - o punguță cu păr pubian de la chinezoaica din Above the city;
    - pantofii femeii blonde din Etajul XXII;
    - pantofii cu talpă roșie ai Cameliei Barbu din povestirea Pantofii;
    - kimonoul colegei din generală din povestirea Malaga;
    - eticheta de la chiloții tanga ai Laviniei din Delegația Cap. VII.

    Și cine știe câte alte obiecte mai ai ascunse prin casă ....

    RăspundețiȘtergere
  5. Încă un lucru. N-ai avut de loc inspirație să închei postarea în care ai menționat punga cu chiloți cu o problemă de matematică. Nu s-a mai putut concentra nimeni, nimeni n-a rezolvat-o. Nota 1, ne vedem în toamnă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu de fapt am dorit să povestesc doar întâmplarea cu chiloții. Dar pe urmă, daca scriam doar asta, zicea lumea că sunt pervers. Ajută-mă tu să fac un final potrivit

      Ștergere
  6. l_l
    l_l l_l l_l
    l_l l_l l_l +12
    ____________
    =54
    12+7_=54
    7x_=54-12
    7x_=42
    _=42:7
    _ =6
    Dupa 2 copii sunt experta la desenat, la mate dar si la explicat toate astea in limba polona 🤭.
    Te pup, S.O

    RăspundețiȘtergere