luni, 18 martie 2013

Două gânduri ce mi-au venit sâmbăta în hypermarket

Oare cum poţi alege un lapte bun în ziua de azi? Sunt zeci de firme care îmbuteliază lapte în cutii de carton, iar cutiile arată care de care văcuţe mai zâmbitoare, floricele, deluleţe cu iarbă. Pe toate scrie că laptele e cel mai bun, de la cele mai fine văcuţe, cel mai proaspăt, cel mai hrănitor. Cu siguranţă oamenii aleg ambalajul şi nu calitatea laptelui. Oare ar cumpăra cineva o cutie albă complet pe care ar scrie doar "Lapte" şi nimic mai mult? Nu cred. Vrem poveşti cu văcuţe buclucaşe. Pe vremuri laptele se vindea numai la sticlă de sticlă pe care nu scria absolut nimic. Atunci mergeai să cumperi lapte, nu ambalaje care-ţi spală creierul. E valabil pentru orice altceva.

Sunt unele femei destul de frumoase, aranjate, machiate, purtând bijuterii. Dar când te uiţi la partea de jos observi că poartă pantalon de trening. Nu mi se pare o îmbrăcăminte pentru făcut cumpărături la hypermarket, pentru mers pe stradă. Românii sunt un popor de ţărani care încă apreciază treningurile şi adidaşii albi ca outfit pentru o zi normală în care nici prin cap nu le trece să facă sport. Încă îmi amintesc de cele mai oribile treninguri care ne-au invadat după '90. Sergio Tacchini de fâş, multicolore. Era o vreme când toată lumea purta aşa ceva.

4 comentarii:

  1. Pai cum, cumparaturile in hypermarket sunt un adevarat sport national. :)))
    Cat despre ambalajele atragatoare mai mult decat continutul, e deja ceva bine infipt in mentalitatea oamenilor. Si e valabil nu doar la obiecte, ci si la oameni, din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  2. eram odata-n pula mea la petrosani. 1994. era dumineca seara. tot orasul era plin de oameni in fâşuri. pula mea, se duceau la disco.

    in ultimele luni de stat in capitala luam lapte dela dozator. 3 lei si o jumatate de leu un chil. si era considerabil mai gustos decat ala din hypermarche.

    RăspundețiȘtergere
  3. in alt comentariu te/am rugat sa citesti Studiul China , laptele e pt. bebelusi si pt. puii de animale, niciun animal adult nu consuma lapte. asa eram si eu inainte traiam in eroare, mostenirea societatii, mancam lapte si carne , nu e doar o alta carte pt. dieta, e ABC/ul alimentatiei corecte.
    o gasesti gratis pe net aici

    http://www.remediu.net/documents/T%20Colin%20Campbell%20Studiul%20China.pdf

    RăspundețiȘtergere
  4. Maneaua lu' Gabriel

    Eu sunt primul dintre fani
    Care-ți spune la mulți ani!
    Baba nu e la servici
    Bem și noi o bere aici?

    Moșule mănânci cărniță,
    Cașcaval câte-o rotiță.
    Pe ficat este grăsime,
    Ah! Cât îți e de bine!

    Mai citești o cărțulie
    Ușurică, grea să nu fie
    Faci recenzii pentru blog
    Scoate ursul din bârlog!

    Cari sacoșa și transpiri,
    Aduci mâncare la musafiri,
    Să petreceți toți în casă,
    Vă omeniți și stați la masă.

    Bate vântul prin castani,
    Hai noroc și la mulți ani,
    La mulți ani cu sănătate,
    Să ne trăiești nepoate!

    RăspundețiȘtergere