luni, 30 august 2010

Înainte de plecare

Astăzi am văzut una din cele mai frumoase faze din ultimul timp. La 20:15 pleacă din Bucureşti Nord acceleratul 1641. A doua zi, la 8:43 dimineaţa este programat să ajungă în Baia Mare. Are în componenţă vagoane pentru Zalău Nord, Bistriţa Nord şi Târgu Mureş. Într-o singură noapte trenul străbate aproape întreaga Românie şi duce la destinaţie sute de oameni. Ajuns în gară la 20:05 am mers pe lângă acest tren, străbătând întreg peronul. M-am oprit în faţa locomotivei, aşteptând să văd cum pleacă trenul. Motoarele locomotivei s-au ambalat la maxim scoţând un sunet infernal, fluieratul impegatului s-a auzit, locomotiva a răspuns cu un ţignal aproape asurzitor, mecanicul şi-a facut semnul Crucii, iar apoi întreg trenul s-a pornit, pierzându-se în noapte. Cum să nu crezi în Dumnezeu când vezi aşa ceva ?

5 comentarii:

  1. ce parere ai despre nenorocirea care se intampla de vreo 2 ani pe distanta campina-predeal? e posibil asa ceva? cum sa mai crezi in berceanu?

    RăspundețiȘtergere
  2. am patit-o si eu cand am fost asta iarna la Busteni. nu intelegeam de ce sta acceleratul 30 de minute in gara la Comarnic.
    ce sa mai zic de calea ferata catre Constanta care e in lucru de vreo 10 ani ?
    asta e Romania, insa dragostea pentru trenuri nu are de-a face cu cei ce gestioneaza trenurile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda, se pare ca asa zic si la dex. Merci de corectura.

    IMPIEGÁT, -Ă, impiegați, -te, s. m. și f. 1. Persoană care organizează și controlează mișcarea trenurilor într-o gară. 2. (Ieșit din uz) Funcționar de stat de grad inferior. [Var.: împiegát, -ă, împiegați, -te s. m. și f.] – Din it. impiegato.

    RăspundețiȘtergere
  4. pt "cemah":
    tu n-ai tastat niciodata gresit vreun cuvant? poate din.. graba?

    C.

    RăspundețiȘtergere