luni, 21 ianuarie 2013

Pseudomâncare

Deşi iubesc mâncărurile şi am o pasiune atât pentru a mânca cât şi pentru a găti, consider unele preparate drept o ruşine pentru gastronomie. Sunt inutile, nu ar trebui să le mănânce nimeni.
1) Salata de ton. Cu siguranţă un fel inventat de studentele sărace din cămine. Conserva de ton amestecată cu o altă conservă de această dată de porumb, la care se adaugă câteva foi de salată. Sosul de la conserva de ton este pur şi simplu scârbos, iar boabele de porumb nu pot fi digerate de stomac. Le vom găsi întregi în vasul de wc a doua zi dimineaţă.
2) Maioneza. Gălbenuş crud bătut la mixer împreună cu ulei. De ce să apreciezi aşa ceva?
3) Covrigii mâncaţi ca substituent pentru o mâncare normală. În special dimineaţa văd mulţi oameni mâncând covrigi. Pe stradă, în mijloacele de transport în comun, la birou. Românii sunt în permanenţă pe fugă. N-ai să-i vezi niciodată mâncând omletă cu şuncă, brânză, sandwichuri, crenwursti, cereale cu lapte ori să bea un suc de portocale sau un ceai verde la micul dejun. Mulţi spun: "Eu nu am poftă de mâncare dimineaţa, aşa că nu mănânc nimic.", ceea ce nu e deloc corect faţă de organism. În copilărie mai mâncam pâine goală în pauza mare la şcoală, dar atunci era sărăcie. Să mănânci covrigi este exact acelaşi lucru.

5 comentarii:

  1. Porumbul boabe cade foarte greu la stomac si da o senzatie de satietate. E si gustos, si hranitor daca mesteci bine. Covrigii la fel, sunt pentru pacalit stomacul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt un amator de salată de ton dar măcar știu cum se prepară: conserva de ton e de preferat să fie în suc propriu (care se scurge bine, nu se pune in salată), porumbul deasemenea trebuie scurs bine, salata se spala bine si se toacă cât mai mărunt iar toate acestea se amestecă împreună cu un sos de muștar picant. Nu am avut niciodată probleme în digerarea prumbului. Wikipedia zice așa: http://en.wikipedia.org/wiki/Tuna_salad .
    Maioneza în cantități potrivite e ok. La salata boeuf de exemplu. Nici eu nu suport sosul asta în abundență - devine grețos.
    Covrigii sunt o bună afacere (pentru cine îi vinde). Nu mă omor după ei...

    RăspundețiȘtergere
  3. salata de ton. adineauri am mancat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Amalia o fi murit de la prea multi covrigi mancati?!
    Aceasta este intrebarea!

    RăspundețiȘtergere
  5. citeste si Studiul China de dr. Colin Campbell, eu de 2 saptamani nu mai maninc carne si incerc sa maninc cam tot nepreparat termic, aproape totul in stare cruda. chiar ma simt foarte bine . puteti intra si pe blogul oliviasteer sa vedeti o femeie frumoasa care maninca totul crud si fara carne. nu sint vreun ciudat, sectant ,ca lumea asa ii considera pe cei care manica fara carne, am crezut mereu ca trebuie sa mincam carne dar acum nu mai cred.deocamdata numai branza de capra mai maninc de la animale.
    chiar te rog sa citesti si cartea asta , o gasesti si pe net aici:
    http://www.remediu.net/documents/T%20Colin%20Campbell%20Studiul%20China.pdf

    RăspundețiȘtergere