miercuri, 27 martie 2019

Filme cu homosexuali

În ultima săptămână, din întâmplare, am urmărit două filme cu homosexuali. Nu mi-au displăcut, ba chiar le-am găsit interesante, m-au captivat. Cred că este un trend în ultima vreme de a promova, de a aduce în atenția opiniei publice normalitatea relației între persoane de același sex. Probabil că totul a început în 2005 cu Brokeback Mountain, film despre care s-a vorbit mult la vremea respectivă. Acum e ceva obișnuit un film cu homosexuali. M-a deranjat văzând în filme cum se sărută doi barbati, dar în rest, după cum spuneam, chiar au fost ok filmele. Noi, heterosexualii, considerăm o boală homosexualitatea și ne uităm la aceste povești ca la niște povești cu bolnavi, cu dezaxați, însă ei între ei nu se consideră așa, iar acum în lumea modernă se doresc probabil eliminate toate barierele ce țin de rasă, orientare sexuală, religie etc. Asta nu înseamnă că noi trebuie să înghițim gălușca, dar să vedem aceste filme putem.

Primul film văzut se numește "Love, Simon" și este povestea unui liceean de 16 ani care descoperă că este homosexual și nu știe cum să-și anunțe familia, prietenii, anturajul. Film american, în care toată lumea e veselă și zâmbitoare, iar la final toți sunt bucuroși. În realitate cu siguranță nu se întâmplă așa ceva, iar într-un liceu respectivul homosexual va fi ostracizat, în cel mai bun caz va fi victimă a fenomenului bullying (despre care auzim tot mai des și la noi în țară. Chiar la școală la copilul meu cel mare se fac ședințe unde se dezbate acest fenomen). Un film ușor, plăcut, dar care totuși ridică probleme serioase, ideal pentru a-ți umple două ore în timpul săptămânii.

Al doilea film e ceva mai serios, mult mai dramatic. Se numește "Call Me by Your Name". Chiar un film de artă, cu imagini senzaționale din Italia. Regizor Luca Guadagnino. Filmul este produs în 2017, dar acțiunea se petrece în 1983, în Nordul Italiei. Pe timpul verii un student american de 24 de ani vine în practică la un profesor. Se naște o relație între student și băiatul profesorului, care are 17 ani. Foarte libertini toți în filmul ăsta, trăiau într-un conac vechi, beau, mâncau, făceau sex, nu munceau mai deloc, mergeau cu bicicleta, înotau, stăteau în natură. Dar și viața perfectă are dramele ei. Imagine de mare artă, în care băiatul ejaculează într-o piersică.

Două filme bune. Trebuie lăsate deoparte ideile preconcepute când vă uitați la ele. Merită. Și deși nu ne luăm după imdb, trebuie menționat că au peste nota 7...chiar 7,6 și 7,9.

3 comentarii:

  1. Am vazut filmul "Bohemian Rhapsody" !! Intra la categorie ?

    RăspundețiȘtergere
  2. am vazut zilele trecute cateva minute dintr-un film cu jennifer aniston. era pe cale sa il suga de carici pe un homosexual, cand, ce sa vezi? a sunat telefonul! era taman gagicul aluia! s-a dus dringu toata muia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa vezi "My life with Liberace"
    Cu Michael Douglas si Matt Damon.
    Toate apucaturile gay si extravagantele lor sunt ironizate in filmul asta de nu te mai opresti din ras.

    RăspundețiȘtergere