duminică, 6 ianuarie 2013

Calea ferată

Iarnă. Vechiul drum spre mare este puţin circulat şi pe timp de vară, dar acum este chiar pustiu. În paralel cu el merge drumul ferat. Fiind un iubitor al trenurilor opresc maşina în zăpada de lângă şosea şi urc spre linia ferată dublă pentru a cerceta totul mai îndeaproape. Iau aparatul foto şi fac câteva poze. Mă bucur de liniştea din jur. Nu se aude niciun tren, oricum trec foarte rar. Liniştea este întreruptă de o maşină care se apropie. Disting o dubiţă bleumarin pe care scrie Jandarmeria. Se opreşte chiar în faţa maşinii mele, iar din ea coboară doi jandarmi în uniforme.
- Bună ziua, mi se adresează unul dintre ei. Sunt căpitanul X de la Jandarmerie.
- Bună ziua!
- Ce faceţi aici?
- Nimic în mod special. Mă odihnesc. Sunt în concediu. Vreau să merg la Călăraşi.
- Da?
- Da.
- Chiar nu faceţi nimic altceva?
- Nu. V-am explicat doar. Mă relaxez. De ce? Aveţi impresia că vreau să fur linia ferată?
- Mda. Aşa credeam. Că ne-au înnebunit ăştia.
- A, nu,nu. Eu m-am oprit să fac câteva poze şi plec mai departe.
- A, poze cu peisaje. Foarte bine. Ne scuzaţi. La revedere!
- La revedere!

Chiar cu câteva zile înainte citisem despre hoţii care fură şinele de la calea ferată spre Constanţa. Sper din tot sufletul ca jandarimii să-i prindă. Şi din cauza lor CFR-ul a ajuns în colaps. Am mai tras câteva cadre după care am plecat şi eu spre Călăraşi. Până în următorul sat, Dor Mărunt, nu i-am ajuns pe jandarmi.


6 comentarii:

  1. Puteai să dai un telefon. Veneam cu dricul și te ajutam să transporți câteva traverse de beton până la București... Fierul e demodat.

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca daca s-ar face un sondaj mondial si toti oamenii ar fi intrebati " daca ar trebui sa faci o poza artistica, ce ai alege sa fotografiezi? " vreo 90% ar raspunde..." pula mea, cred ca o cale ferata..."

    RăspundețiȘtergere
  3. era fain sa fotografiezi, bine, daca gaseai, un cacat. ca doar unde se duce cacatu' din wc-urile din tren? direct intre linii, nu? era fain.

    RăspundețiȘtergere
  4. nopti si zileeeee ma gandesc la thineee... imi urla in cap maneaua asta de fiecare data cand intru aici.

    RăspundețiȘtergere
  5. Moshulica, se pare ca in Bucuresti e la mare cautare berea Terapia. E fabricata in Timisoara de un comentator al blogului unde-mi fac e eu veacul (Arhi) si am inteles ca te costa ceva daca e s-o comanzi(platesti si garantia pe sticle.

    M-ar interesa parerea ta de beutor fin cu privire la aceasta bere. Tipul zice ca a trait fro 15 ani in Germania si ca berea rivalizeaza cu multe beri de pe la noi (e nefiltrata).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am auzit de aceasta bere, dar in general nu prea imi plac berile nefiltrate. Sunt adeptul berii pils.

      Ștergere