luni, 4 mai 2020

Ugly Delicios

Ugly Delicios este titlul unui documentar culinar de pe Netflix, realizat de David Chang, fondator al restaurantului Momofuku . Am mai amintit despre Momofuku pe acest blog (dați search să vedeți că este adevărat!). Am pus acest titlu pentru că mi-a ieșit o mâncare ce nu arată prea bine, dar a fost delicioasă. Tovarăşa profesoară Mauna Andrieşica (și despre ea am mai scris pe blog, dați search) ne-a învățat că mâncarea trebuie să fie gustoasă, dar și prezentabilă în farfurie. Mie partea cu prezentabilul nu mi-a ieșit. Cu siguranță, un bloger culinar nu s-ar putea lăuda cu așa ceva. La ei totul trebuie să fie impecabil, pozele lor trebuie să transmită ceva cititorului, să-l îndemne să pregătească felul respectiv.



Am cumpărat pește. Ne place peștele, însă doar să-l mâncăm. M-am tot îndemnat cu nevasta: "Gătește-l tu!", "Ba tu!", "Ba tu!". Până la urmă am ales să-l prepar eu, alternativa fiind datul cu aspiratorul. Am citit pe net despre cum să faci un păstrăv pe grill. La teorie suntem cu toții buni. Sfaturi dă oricine. Mai greu este cu practica. Peștele se lipește ca naiba de grill, deși am uns cu ulei și am încins bine. Își lasă pielea acolo, se face franjuri. Mi-am dat toată silința să iasă dintr-o bucată. Între timp am pregătit și orez indian cu legume mexicane (congelate, dar de calitate.....Bonduelle). Peștele mi se părea că e crud, mai mult mi-a fost frică să-l las pe grill, așa că am încins cuptorul la 150 grade și l-am băgat acolo 10 minute. 

Între timp am băut vin alb și m-am rugat la Dumnezeu ca cina noastră să nu fie ruinată. La radio se difuza piesa "The Beatles - I Want To Hold Your Hand". Aceste două lucruri m-au binedispuns și mi-au dat încredere că voi face treabă bună. Și așa a și fost. Peștele și orezul indian cu legume mexicane au fost unanim apreciate și aplaudate la scenă deschisă de nevastă și copii. Asta e bucuria mea cea mai mare, poate mai mare ca mâncatul. 


În încheiere vreau să consemnez că astăzi m-am simțit ca un mare bloger culinar. M-a sunat colegul meu Fane să îmi spună că m-a citit nevasta lui și că vrea mai multe detalii despre orezul cu șunculiță. "Găbiță, întreabă dacă se folosește doar orez Uncle Ben's. Șunculița de care? Ouăle când se pun?".  Îmi pare bine când îi pot inspira pe alții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu