sâmbătă, 2 mai 2020

1 Mai cu mici triști și bere rusească

În popor, micii făcuți pe aragaz sunt numiți mici triști. Nu au savoarea și fastul unora făcuți pe grătarul cu jar, dar sunt un compromis pe care oamenii îl fac, un surogat pentru ieșirile la pădure și grătarul în aer liber. Cu ocazia zilei de 1 Mai 2020, am tras și eu la tigaie 32 de mititei de Selgros Pantelimon. N-au fost răi deloc, ba chiar excelenți.

I-am servit în compania pâinii de casă (acum toată lumea e specialistă în a face pâine de casă, adică în a pune 360 ml apa, 620 grame făină, 7 grame drojdie și sare după gust în cuva mașinii de pâine și în a apăsa două butoane), a clasicului muștar de Tecuci, a castraveciorilor murați de la Curtea de Argeș și a unei excelente beri rusești, îmbuteliată în orașul Leningrad. 

Proletari din toate țările, uniți-vă!


8 comentarii:

  1. N-am fost niciodata innebunit dupa mici.
    Nici dupa sarbatoarea de 1 mai.

    Aseara m-am uitat la stiri special ca sa vad (in sfarsit) alt reportaj decat cel dat mereu de 1 mai.
    Cel cu "tinerii se distreaza liber in Vama Vache"
    "tinerii au cheltuit mii de euro in Mamaia"
    "blocaj pe DN1 in drum spre munte"
    "sute de gratare in padurea Baneasa"
    In fiecare an faceau acelasi reportaj, identic, cuvant cu cuvant.

    Aseara mancam capsuni si ma uitam la TV la plajele goale, la interviuri cu patroni burtosi care se plangeau ca sunt in pierdere, la sosele libere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu sunt fan aglomerație. De 1 Mai și alte zile libere consacrate prefer să stau acasă, ori să merg în locuri liniștite, gen Oltenița. Mici mănânc, dar nu sunt incluși în top 10 mâncăruri preferate. De 1 Mai e tradiție. Ca și cum ai mânca miel de Paște, nu?

      Ștergere
  2. De unde ai luat Razlivnoe? Pe net am găsit că e fabricată de Baltika. Cum e?

    Micii cam arși .... și nu trebuia să fie triști... doar ai și alte posibilități...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din Selgros. 4,5 lei la 440 ml. Foarte bună. Pe eticheta în română spune ca e bere draft. La Efes am mai întâlnit chestia asta, draft la sticlă.

      Arși? Dacă îi făceam cu alte posibilități erau scrum, cum am mai făcut altă dată.

      Ștergere
    2. e putoare Eufrosine....mai comod pe aragaz...tusea daca il invita pe vecinul de jos la un gratar in spate ....chitra proletara....sa nu ii manance micii si sa ii bea berea....complicat sa faci un gratar...

      Ștergere
  3. Mici Tristi ....citeam articolul si nu imi vedea sa cred....pai mai proletar de carton ocazional...in conditiile in care tu stai la curte faci mici pe aragaz?Te respect si imi esti drag...dar esti o putoare internationala ....era greu sa scoti gratarul in curte si sa faci niste mici ,,veseli" ....foarte greu....iti meriti soarta Grasule ...de asta nu iti vei depasi nivelul mediocru de piscotar de curtea veche .....auzi tu, sta la casa, comuna cei drept, dispune de curte in spate ...si el face mici pe aragaz....trist esti tu maestre ...nu micii aia....ai stricat carnea....
    P.s: Eu m-am delectat de 1 Mai cu niste mici si berbecutz de Mantuleasa in o companie mai mult decat selecta si savurand un vin rosu excelent pe ritmuri de < Dont Stop Me Now >

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gresesti, Tinere Stapan. Am incercat sa fac gratar pe jar de mai multe ori, iar rezultatele au fost complet gresite. Nu cred ca se poate spune despre mine ca sunt putoare cand vine vorba de mancare, iar acest blog o demonstreaza. Am incercat retete pe care tu nu le-ai face. Ce ma pricep fac, ce nu...nu fac. Ce? Tu esti putoare ca nu faci o ciorba de burta? Si nu in ultimul rand, vecinul e vegetarian. Nu toata lumea mananca carne sau mici.

      Ștergere
  4. eu am halit mici dublu triști. și făcuț 'n casă și vegani

    RăspundețiȘtergere