duminică, 14 noiembrie 2021

Sodium laureth sulfate

 de Eufrosin Potecă

Mi-aș fi dorit să fiu bogat. Bogat și sănătos astfel încât să pot beneficia de bogăția mea. Dar sunt un om comod, leneș, lipsit de orice inițiativă antreprenorială. Alunec printre jegurile vieții către non-existență. Și e bine. Dar chiar dacă vom muri cu toții cândva asta nu înseamnă că nu trebuie  să fim curați. Colon curat, organe genitale curate, cavitate bucală curată, mâini, picioare, coaste, cap curate. Și aici apare epifania! Ai nevoie de săpun, șampon, pastă de dinți. Dar dacă vrei să fi dUMNEZEUL curățeniei?!?!? Trebuie să apelezi la spumă de baie, sare de baie, balsam, mască de păr, creme hidratante, industrie chimică. Și spălându-te tu liniștit, înconjurat de chimicalele tale iei sticla de șampon și citești ingredientele: Aqua, Sodium laureth sulfate, Glycerin … Hmmm … Pe balsam oare ce scrie? Aqua, Sodium laureth sulfate, Glycerin … Dar pe spuma de baie? Dar pe gelul de duș? Aqua, Sodium laureth sulfate, Glycerin … Deci ingredientele principale sunt apa și sodium laureth sulfate. Da, dar tu ai cumpărat șampon împotriva ondulării părului, gel de duș cu aromă de mărar, balsam cu fenicul, spumant de baie cu grâu, săpun lichid cu aromă de licheni, verzi, mov, roz, bleu, curcubeu! Și? Toate au aceleași ingrediente! Diferă colorantul. Și stând in curu’ gol în cadă îți dai seama ce bou ești! Cum ai fi putut fi milionar dacă erai puțin mai atent la orele de chimie și dacă aveai ceva mai mult spirit antreprenorial. Există miliarde de proști cărora le poți vinde zemuri colorate atractiv și pe care să-i aburești că sunt cu extract de sudoare de veveriță care ajută la curățarea pielii de microcosmosul rectangular ce produce îmbătrânirea accelerată a cromozomilor flasci determinând astfel apariția celulelor pfi ce conduc la deteriorarea lanțului diagonal vast care alimentează cu fotoni gama fluxul chi al canalului superior. Și vei fi mai tânăr! Vei mirosi a micșunele! Te va alege Maricica/Maricel dintr-o mie să te cu culci cu ea/el!

Concluzie? Dacă sunteți părinți cu mici plozi la început de drum într-ale învățăturii ghidați-i către studiul chimiei! Vor fi miliardari!! 

4 comentarii:

  1. Eu vreau să cumpăr săpun de la Tyler Durden. Pe lângă cele amintite de tine conține și grăsime de pe fundul femeilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tyler durden n-a existat.
      a existat un insomniac ce-și inventa boli
      pentru a agăța femei vulnerabile la grupurile de suport.

      și mai ales a existat un regizor
      care ne înțepenise în scaune cu se7en
      și care și-a dorit să ne fute mințile și mai rău.

      a mai existat și un proiect anticorporatist
      în care tot felul de dezabuzați își găseau o menire.

      și pentru că toate acestea
      trebuiau să poarte 1 nume,
      1 singur nume,
      li s-a spus tylerică durden

      Ștergere
    2. Toate i se datoreză lui Chuck Palahniuk.
      Desigur, https://noptisizile.blogspot.com/2011/02/chuck-palahniuk-fight-club.html

      Ștergere
    3. a mai existat & un scriitor nifilist cu nume ucrainean,
      fiul unei frânce numită talent,
      care transgresa ficțiunea vorbind despre monștri invizibili,
      (el transgresa, nu mama sa
      sau poate & ea, uneori).

      Ștergere