joi, 28 ianuarie 2016

Piept de rață cu afine

Aveam poftă de pulpe de rață, dar nu am găsit. Am cumpărat piept. Dar cum să-l pregătesc? Prima căutare pe google mă îndreaptă către Teodora, fosta noastră forumistă o_tzestoasa, care și-a intitulat foarte viclean din punct de vedere al căutării postarea. Spune ea pe al său blog culinar că a inspirat-o și unchiul Gordon în realizarea acestui fel. Așadar am gătit și eu piept de rață, un pic modificat față de cei care m-au inspirat, mătușa Teo și unchiul Gordon.

Pus pe foc în tigaia neîncinsă fără ulei și tras la foc mare 2 minute pe partea cu pielea. Apoi lăsat încă 2 minute și încă 3 minute pe cealaltă parte la foc medium. Cuptor la 180 grade și pus pieptul alături de cartofi pentru cca. 1/2 oră. Marea noutate intervine după scoaterea din cuptor, când pe pieptul de rață am presărat gem de afine. De ce de afine? Pentru că nu am găsit de merișoare. Dar, cred că sunteți de acord, sună foarte fancy: "Am servit un piept de rață cu afine". Cui? Nevesti'mii. Care a concis că era mai de Doamne ajută o ceafă de porc cu cartofi prăjiți și o bere Perlenbacher. Noi am băut un vin argentinian la acest fel.

Glumim, desigur. E delicioasă rața cu afine!







4 comentarii:

  1. Juniorul maninca si el fineturi de-astea? La cel mare ma refer, normal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Gusta si el. Nu putem spune ca mananca cu adevarat, daca ia 3-4 imbucaturi :)

      Ștergere
  2. Suna foarte interesant combinatia, o sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere