luni, 8 aprilie 2024

Blooms Experience - ferma lalelelor

Duminică dimineața, fiul cel mare își programase o întâlnire cu colegii de clasă, nevasta lucra la un proiect personal, iar eu și fiul cel mic ardeam gazul de pomană, când acesta mă întreabă: "Băi tată, nu mergem pe nicăieri?". Dar unde să mergem? În jurul Bucureștiului pe o rază de 100 km știm cam toate obiectivele turistice, le-am vizitat de zeci de ori. Dorim ceva nou, ceva care să ne provoace, dar de unde? Am continuat să frecăm duda aiurea prin casă, eu am deschis Tik Tok-ul ca să mai alung din plictiseală, că pe o carte nu am fi pus mâna, nici eu, nici fiul meu cel mic. Iar pe Tik Tok, printre primele videoclipuri ne este înfățișat un lan imens de lalele, iar povestitoarea din film spune că este la o oră de mers din București. Blooms Experience, ferma cu miliarde de lalele. Ne atrage instant și pornim într-acolo, după ce în prealabil folosim google maps pentru a vedea cum putem ajunge.

Locul este aproape de A1, după orașul Găești, cam la 90 km de București. S-a deschis pe 6 aprilie, așadar acum este a doua zi de vizitare. Câtă lume poate știi de acest loc? Abia s-a deschis. Ne îndreptăm voioși spre Blooms Experience, un loc nou pe o rază de 100 km. Elanul ni se taie la ieșirea de pe autostradă, când GPS-ul ne anunță 2 km până la sosire. Sute de mașini, totul blocat, Poliția dirija neputincioasă traficul. Îl întreb pe un polițist care e treaba, îmi spune că cineva a pus pe tik tok un film cu locul și toată lumea s-a înghesuit. Mă cam enervează situația, am mai explicat, ne place să fim unici, să vedem ce alții nu văd, să fim doar noi și nimeni în jurul nostru. Am parcat pe o uliță a satului Pătroaia Deal și am pornit alături de fiul meu cel mic către ferma de lalele, alături de sute de alți oameni, sub privirile mirate ale sătenilor ieșiți pe la porți și care au declarat că nu au mai văzut în viața lor așa ceva în satul lor. 

Iată, așadar, ce înseamnă ceva viral pe internet. Câtă putere poate avea informația și accesul la informație. Ne-am îmbulzit cu toții ca oile, pentru a vedea ceva nou, ceva frumos. Suntem de condamnat? A devenit turismul un fenomen dezagreabil? Mai sunt locuri pe planetă rămase secrete? Mi-am amintit de cuvintele nevestei de mai demult: "Nu mai scrie despre tot ce vezi, că vor vedea și alții și nu o să mai fie cum era...".

Cozi imense la casele de bilete. 30 lei pentru adulți și gratis pentru copiii sub 7 ani. Frumusețea locului este uimitoare și ne face să uităm de aglomerație. Lalelele sunt absolut minunate. Lumea se pozează cu ele, dar chiar nu ai cum să faci poze fără să apară și alți oameni. Nu-i nimic, ies la photoshopare. Probabil că nici în Olanda nu este așa de frumos ca la Pătroaia Deal, la ferma de lalele. Am înțeles că sunt peste 500 de tipuri. Dintr-o parte a fermei poți și culege la prețuri de 1-3 lei/firul. Au în cadrul fermei și băncuțe unde poți savura un vin alb din pahar cu picior. Am vazut că oamenii comandau și mâncare. E frumos aici să vii în cursul săptămânii, când e mai liber. Au și 2-3 capre și doi măgăruși, animale care prind la orășeni. 

Ne-a plăcut mult, atât mie, cât și fiului meu cel mic. Am zis că voi scrie pe blog, ca să promovez și eu locul, să stea și alții în aglomerație, cum am stat noi. Lăsând gluma la o parte, merită. Chiar merită. Un loc superb.












4 comentarii:

  1. Inițial plănuiai să postezi despre o ieșire cu familie în Olanda.
    Una dintre excursiile tale imaginare !!

    Dar n-ai mai avut inspirație, poate nici timp, așa că ai scris o povestire reală.
    Găești, Pătroaia Deal (da, astea sunt locuri în care chiar iți permiți să ajungi).

    RăspundețiȘtergere
  2. Pătroaia-Deal is now viral8 aprilie 2024 la 19:30

    Moda e totul !!
    Acum e la modă ferma de lalele de lângă Găești !

    Acum ceva vreme era lanul de rapiță, de pe drumul spre litoral.
    Și nu oricum, poze topless (cu spatele, ce-i drept) !!
    Aveam și eu în lista de FB fete care se pozau cu spatele gol și țâțele spre câmpul galben aprins.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă s-au trecut magnoliile.. Csf.. Ncsf..

    RăspundețiȘtergere
  4. cu siguranta au fost si articole in presa, si postari pe alte situri web, n-a fost doar o singura chestie pe tic toc. tic toc, aceasta unealta perfida de manipulare folosita cu nefericit succes de dobitocii aia de-si zic sugepulisti sau cam asa ceva

    RăspundețiȘtergere