luni, 16 septembrie 2024

Muzică și mici

Piese ce se aud în timp ce stau la coadă la mici la Obor, de la boxa terasei:

- Clarence Garlow - New Bon Ton Roulay
- Bobby Charles - Take It Easy Greasy
- Louisiana Red - Alabama Train
- Slim Harpo - I'm a King Bee

Le descopăr cu aplicația Shazam. Excelentă muzica. Vă dați seama ce zic străinii care vin aici despre noi, că suntem cel mai cult popor din lume, dacă într-o piață cu lume pestriță se ascultă asemenea muzică de calitate. Plus că micii sunt foarte buni. Pentru ei e nimic. Cu 6 € mănâncă 4 mici și beau o bere la draft.

7 comentarii:

  1. Am avut o perioadă de vreo 10 ani în care am călărit țara cu bicicleta și trenul. Și acum mai degust din asta, dar mai rar, însă ce-am remarcat cu o constanță surprinzătoare este ce-ai remarcat și tu aici: rafinamente ascunse în locuri improbabile, mai cu seamă-n gări.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai urmează să ne spui că la Obor se discută despre literatura japoneză, despre pictura impresionistă, despre heraldică, despre filosofia lui Hegel.
    Și că patronul bodegii a angajat corul Madrigal să perpelească micii (cântănd îngerește).

    Realist, atmosfera sonoră la coadă la mici nu poate fi decât:
    manele, doi pensionari vorbind de noua lege a pensiilor, un burtos răcnind păreri despre politică și fotbal, alt pensionar cu un recital de tuse, și iar manele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am stat de multe ori la acea coadă și n-am auzit niciodată manele. Am auzit în schimb de foarte multe ori muzică de petrecere (Gică Petrescu, Romica Puceanu, Gabi Luncă, Gheorghe Dinică, Ionel Tudorache, etc.), muzică ușoară românească, Pasărea Colibri, muzică de peste ocean din anii '50-'60, Red Hot Chili Peppers, etc. Iar la coadă am întâlnit de fiecare dată cetățeni străini: spanioli, germani, italieni ....

    RăspundețiȘtergere
  4. i'm a king bee au cântat-o și stones, pe la începuturi. take it easy greasy pare un îndemn adresat grătărăgiului.
    piese pe care le-am ascultat la o cârciumă din bucurești acum doar 3 zile. ce mult pare de atunci! și nici nu mai știu exact unde e cârciuma. nu departe de universitate, oricum.
    i'm 18- alis cu păr
    breakdown- tom petty and the heartbreakers (astea 2 au necesitat shazam)
    black sabbath- war pigs
    iar la plecare, o imensă surpriză. boston, nu cu more than a feeling, ci cu peace of mind, pe care o tot ascultasem în ultima vreme. ăsta ar trebui să fie imnul nostru.
    i understand about indecision
    but i don't care if i get behind
    people livin' in competition
    all i want is to have my peace of mind.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se potrivește de minune pentru Rolling Stones sa interpreteze blues. Nu știam de King Bee. Tocmai am ascultat piesa și sună excelent. La fel ca și Shake Your Hips, piesa lui Slim Harpo. Ori Little Red Rooster, piesa lui Howlin Wolf.

      Ștergere
    2. omu cât trăiește-nvață. nu știam că au cântat și pink floyd king bee. pe vrema când era și meșteru' bob klose-n trupă. absolut de nerecunoscut. pink floyd, nu piesa. apoi au luat-o și grateful dead. cine cunoaște trupa poa' să-și deie seama ce-a ieșit.

      Ștergere
    3. Știam de mult de versiunea celor de la Pink Floyd. Face parte din primele lor înregistrări din 1964 - 1965 pe vremea când încă se numeau The Tea Set. A fost lansată oficial ca parte din box-set-ul The Early Years 1965–1972 / Volume 1: 1965–1967: Cambridge St/ation pe care se găsesc și alte rarități precum Lucy Leave, Remember Me sau Walk with Me Sydney (una din primele compoziții ale lui Roger Waters cântată cu vocea de către Juliette Gale cea care avea să devină soția lui Richard Wright).

      Ștergere