vineri, 15 mai 2015

La benzinăria OMV şi la Bibi în Vama Veche

Ora 21. Intrăm la KazMunayGas cu burţile lipite de şira spinării şi cerem trei meniuri şniţel, pentru că şniţălele se mănâncă la fast food, nicidecum la restaurante onorabile în cadru festiv, după cum ne-a învăţat Eufrosin Potecă. Poate mici sau cârnaţi, dar nu şnitel. La KazMunayGas lucrătoarea ne spune: "Nu se poate, pentru că nu avem cartofi!". Cum Dumnezeu să nu aibe cartofi? Cartoful este o mâncare foarte ieftină care se găseşte peste tot. Atunci ne hotărâm să cerem trei meniuri la ofertă, sandwich, suc şi melc (nu ne referim la vietatea ce face parte din clasa Gastropoda, încrengătura Mollusca, ci la produsul de panificaţie). Dar lucrătoarea ne spune: "Mai avem doar un singur melc.". Iar eu zic: "Îmi bag pula în sărăcia voastră!" şi plecăm mai departe pe autostrada cuprinsă de noapte, iar după vreo 40 de kilometri intrăm la benzinăria austriacă OMV, iar aici au şniţel, pentru că şniţelul este inventat de austrieci, iar la ei se numeşte Wiener Schnitzel. Şi au şi cartofi.12,99 un meniu cu şniţel, cartofi prăjiţi, roşie, varză, pâine, Coca Cola. Hrană semipreparată care ne încântă. Eufrosin Potecă ne va spune ce conţine. Monoglutamat de sodiu, nitrat de kaliu, acid cianhidric. Murim încet, dar sigur. Atmosfera este foarte frumoasă în benzinărie. Nevasta îmi spune că parcă suntem într-o utopie. Viva este numele comercial al restaurantului din staţiile OMV. Viva scrie pe farfuriile noastre, pe şerveţele şi pahare. Ascultăm radio Viva, iar la televizor este postul Viva. Totul este Viva. Se face ora 22. Mâncăm şniţele foarte gustoase şi bem Coca Cola la sticlă de sticlă. Facem poze la ce mâncăm. Angajatul OMV Viva este un băiat tânăr foarte de treabă. La un moment dat îşi desface un Pepsi la 2 litri şi ne întreabă dacă vrem un pahar cu Pepsi. Din partea lui. Acceptăm. E un om sufletist.



Iar cu 6 ore înainte eram la Bibi, în Vama Veche. Şi mâncam pizza şi beam bere la draft. Am făcut poză şi o dedic lui Eufrosin Potecă. Bibi este un local aflat pe locul porumbului unde în 1991 mergeam să-mi fac nevoile fiziologice. Puteţi citi asta în acest articol. Vama Veche ne-a fost furată.



ps: Când să ieşim din Mangalia înspre Saturn, pe partea dreaptă a carosabilului ne atrage cu multă viclenie sigla albastru şi galbenă a celor de la Lidl. Nu putem rezista. O, tu, Lild Mangalia, leagăn al civilizaţiei, desfătarea inimilor noastre.

14 comentarii:

  1. Fabulos!
    Ce viață au unii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Spectaculos!
    precum trupele Navy SEALs mananci

    RăspundețiȘtergere
  3. Seal înseamnă focă. Foca mănâncă peşte. Nicio masă fără peşte oceanic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mărunt din Umbră Observ15 mai 2015 la 23:45

    Burți și kile a devenit un blog (loc) de polemică. Cu nesimțitul de Cărare sau Potecă cum pula mea îi zice. Se publică lurcuri doar ca să îl provocăm pe prost, pe rău, pe pula mica nesuptă, pe floci uscați pătați cu violet de gențiană.

    Ce nu a înțeles autorul acestor mici povestiri este că nu mie îmi face rău ci sieși. Și e trist să vezi un bun prieten cum se autodistruge lent, cu bunăștiință. A murit Blues Boy King, dar Horrible Moshning .... Toți murim dar conteză cum.... și când....

    Falsul Ionescu a plecat, B.B. e mort. Albatros nu mai cântă. The thrill is gone.

    Chiar sunt trist....

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, am scris ca să te întărât. Pentru audienţa blogului. Aş fi putut scrie, dar nu interesa pe nimeni, că din boxele autoturismului se auzea:
    The Mississippi Delta was shining
    Like a National guitar
    I am following the river
    Down the highway
    ...iar noi tocmai treceam pe lângă o baltă plină cu raţe, iar lângă baltă stăteau vreo 14 vaci şi am oprit maşina, dar muzica continua să cânte şi am tras câteva poze, iar primul meu născut a zis să plecăm pentru că vacile put. Iar nevastă'mea zice: "Dacă îţi place laptele, să îţi placă şi cum miros vacile".
    Pentru că tu nu ştii nici să apreciezi frumosul de pe acest blog şi îţi place doar să-ţi baţi joc de mine, pentru că sunt gras.

    Falsul Ionescu a plecat de prea multă tristeţe. Iar într-o zi se va întoarce ca fiul risipitor din Biblie şi tu vei da o masă mare, dar fără mâncare, că nu trebuie să ne gândim la mâncare. Şi nici să facem poze alimentelor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eufrosin Potecă16 mai 2015 la 12:50

      Eu nu știu să apreciez frumosul.... Asta e ....

      Îmi cer scuze pentru deranjul pe care l-am cauzat pe acest blog. Promit să nu mai scriu. O să fie liniște. Noapte bună!

      Ștergere
  6. ai ascultat graceland? chestia asta te ridica ENORM in ochii mei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai da. Am un memory stick de 2Gb si pun diverse mp3-uri pe el pentru ascultat in calatorii.

      Ștergere
  7. regretabil ca s-a ajuns la asemenea replici. sper ca va fi bine. si vor reveni toti, si falsul, si arheopterix. numai impreuna putem merge mai departe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sper sa revina si Rodica care s-a retras din cauza ta, Radu!

      Ștergere
    2. cum asa? cine e rodica si de ce s-a retras? nu retin.

      Ștergere
    3. de exemplu aici a comentat. primul comentariu.
      http://noptisizile.blogspot.ro/2011/05/1.html#comment-form

      da un search dupa nume. si in alte parti a scris, dar poate cu alte nume. iar la un moment dat a zis ca o emotionezi, sau asa ceva. dar nu mai gasesc unde....

      Ștergere
  8. pai si ce am zis eu acolo de s-a retras? dar nu erai chiar tu rodica?
    ziceam acolo de baixinho si dl judecator. cine scula mea e dl judecator? am uitat complet.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu sunt eu rodica. nu mai stiu nici eu ce ziceai, ce ziceam. e foarte vechi blogul. citesc chestii de prin 2011 si nici nu le recunosc. nu-mi dau seama daca au fost realitate sau fictiune.

      Ștergere