joi, 18 august 2022

La vie

De dimineață am plecat la vie. Trebuia finalizată această măreață lucrare. Deși toți strugurii erau culeși, urma partea cea mai dificilă, înlăturarea boabelor de pe ciorchine. Dar nu eram singur. O mare parte din rubedeniile mele erau prezente la fața locului. Am muncit cu toții cu mult spor întreaga dimineață. Pe la orele prânzului, când să ne punem și noi la masă, unchiu primește un telefon, să meargă până în Obor ca să ia un cazan. Cum omul băuse o țuică, m-a rugat pe mine să merg cu el cu mașina, ca să îl duc până unde avea treabă. Mașina unchiului are 21 de ani și este o janghină. Mă sui eu la volan și cad cu scaunul pe spate. Efectiv m-am prăvălit cu totul. Mă ajută unchiul să mă ridic, dau la cheie și pornim la drum. N-am condus în viața mea un asemenea jaf. Trebuia să apeși de două ori pe frână la intervale scurte de timp ca să frâneze, intra în viteze aiurea, nu puteam sta rezemat de scaun pentru a nu cădea iar. În sfârșit, am ajuns în Obor, ne-am făcut treaba și am plecat acasă. Am servit masa (cui?): salată de roșii, ardei, castraveți, ceapă, telemea de oaie, piept ardelenesc, crenwursti și un vin alb. A fost mai mult ca o masă de dimineață, deși acele ceasornicului arătau 3 fix. După masă am mai muncit pe la boabele de strugure, până am terminat. Și am zis să ne apucăm să facem un grătar, pentru a sărbători evenimentul. Unchiul a constatat că nu avem cărbune. Mătușa a constatat că nu avem cartofi. Gabriel, la datorie. Am plecat cu aceeași mașină către piață. De data asta a fost și verișoara cu mine, o zvăpăiată de 16 ani. Luăm noi 5 kg de cartofi, destul de frumoși la 12 mii kilul, după care mergem la Mega Image. Aveam dificila sarcină de a cumpăra pâine și cărbuni pentru grătar. Am cumpărat ce trebuia, dar cu verișoara e mai complicat la cumpărături. Nu am scăpat de ea și a trebuit să cumpărăm: chipsuri cu aromă de ceapă și smântână la pungă mare, o sticlă de Pepsi la 2 litri și două ciocolate Poiana aerate (chiar așa le zice, pentru că au aer în ele. foarte bune. am mâncat și eu în premieră). O ciocolată albă și una neagră. Bineînțeles că am uitat cartofii la raionul de bagaje în Mega. Evident ne-am întors după ei, că doar nu era să-i lăsăm la femeia aia de acolo. Noi ce garnitură mai mâncam la grătar?
 
Acasă unchiul s-a apucat de grătar, pentru că el este specialist la așa ceva. Antricoate de porc, pulpe de pui, cârnați. Garnitură de cartofi prăjiți și salată de castraveți cu mărar și usturoi. Am băut și două sticle de Tuborg la jumătate și asta a fost. Desert nu am avut, doar ciocolatele cumpărate de verișoara. Ziua la vie s-a terminat pe la 22:45 când am pornit spre casă, unde am făcut imediat un duș. In frigider am găsit o bere Arbema, pe care am desfăcut-o. Am dat drumul la televizor. La Telecinematecă se difuza un film suedez, "A șaptea pecete". Nu am înțeles nimic din el, iar la un moment dat chiar am adormit. Când m-am trezit erau purici pe ecranul televizorului. L-am închis și m-am băgat în pat, unde am dormit neîntors până dimineață.

2 comentarii:

  1. NU te desminti deloc !!
    Femeile sunt prezentate intr-o ipostaza secundara si denigratoare (verisoara e zvapaiata, matusa are doar o replica), ciocolata e una alba, una neagra (un apropo la neamestecul raselor), minoritatile sexuale nu sunt mentionate deloc.

    Un nou articol plin de misoginie, intoleranta, rasism, homofobie.
    Clar acest blog ar trebui interzis, cu autor cu tot !

    RăspundețiȘtergere