miercuri, 3 august 2022

STRAY

STRAY. După părerea mea este jocul video al anului 2022. Într-o lume în care toate jocurile pleacă de la aceeași premisă...împușcături, lupte, dușmani, zombie, upgrade puteri personaj, upgrade arme personaj, lupte cu boși, acest joc a spart un pic tiparul. Fie și doar pentru că personajul principal (cel controlat de gamer) este o pisică. Un patruped simpatic care se joacă cu frații săi, iar la un moment dat, din neatenție, cade într-un hău, care se dovedește a fi un oraș locuit de roboți, unde oamenii au dispărut de multă vreme. Ajutat de o dronă robot (numit B12) pisica va trebui să găsească soluții atât pentru salvarea orașului, cât și pentru reîntoarcerea sa la locurile de baștină. O grafică absolut ireproșabilă și o poveste foarte drăguță, susținute de puzzle-uri inteligente, de tot felul de dialoguri interesante, de un sunet ce sporește suspansul la fiecare mișcare, m-au făcut să îndrăgesc jocul de la primele secvențe. În ultima vreme am întâlnit foarte multe jocuri frustrante, cu momente aberant de grele, jocuri care te enervează în loc să te relaxeze, jocuri care te fac să arunci cu gamepadul în ecranul televizorului. Nici vorbă de așa ceva la STRAY. Un joc care te relaxează, te binedispune, un joc pe care îl admiri la fiecare secundă și la al cărui final lași joystick-ul din mână și aplauzi la scenă deschisă. Un joc indie, dezvoltat de niște francezi. Bravo lor!  

7 comentarii:

  1. Aplauda romanii si cand aterizeaza avionul, de ce n-ar aplauda si la finalul unui joc video !! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta îmi amintește de următorul banc:
      - Ce au făcut moldovenii când au văzut prima oară o locomotivă?
      - I-au adus o mână de fân.

      Ștergere
    2. N-ai voie sa faci bancuri cu moldoveni !! Nici cu olteni, unguri, asiatici, negri si mai ales cu femei !!

      Totul trebuie sa fie POLITICALY CORECT !!

      Acum te trezesti cu cateva feministe activiste, progresiste, moraliste care te vor "pune la punct" in postari pe facebook cu multe hashtaguri !!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. N-am auzit de acest joc, dar nota mare de pe metacritic ma face sa-l caut.

      Ștergere
    2. Uite ce am găsit la o căutare rapidă https://www.reddit.com/r/Machinarium/comments/w68he6/anyone_else_playing_stray_lots_of_similarities_to/
      Deci ai descris foarte bine jocul, se pare. Talentul înnăscut de povestitor și-a spus cuvântul.

      Ștergere
  3. Pisicin Vagabontin6 august 2022 la 02:08

    Nimic nu e nou... Totul e furat de la ideea lui Brian Setzer .... undeva prin 1981 ...
    https://www.youtube.com/watch?v=mbAyj1h9vI0

    Halal jocuri, halal inventivitate ... Lasă prostiile și apucă-te de băut!

    RăspundețiȘtergere