vineri, 28 iunie 2024

Things We Said Today

Ne plimbăm prin Limenaria, pe micuța alee comercială a localității din Thassos, în căutarea unui local pentru masa de prânz. Vrem ceva rapid, așa că alegem o shawermerie (gyroserie de fapt) în pofida unei taverne. Localul se numește Hello, are câteva măsuțe pe trotuar, iar în interior sunt țepușele cu carnea la rotisat. Suntem întâmpinați prietenește de un bărbat între două vârste, care poartă o banderolă pe cap, în genul lui Mark Knopfler în tinerețe. Ne așezăm la masă, moment în care ne salută zâmbind și al doilea bărbat din spatele tejghelei. Nu aduc deloc cu ospătarii clasici din Grecia, par doi prieteni din copilărie care și-au deschis o afacere și lucrează din postura de patroni.

Comandăm patru porții de gyros. Mâncarea e foarte gustoasă și deloc scumpă față de un restaurant. Luăm și sucuri, apă și plătim vreo 40 €, ceea ce pentru o masă îndestulătoare în Grecia nu este deloc mult. Cele două gazde pun o muzică foarte bună, atipică pentru localurile de pe insulă, unde se aude în special muzică tradițională grecească. Mâncăm la snack bar-ul Hello un gyros excelet și ascultăm The Beatles - Things We Said Today, o piesă absolut superbă. După melodia celor de la The Beatles urmează The Neville Brothers - Yellow Moon.

Omul cu bentiță ca a lui Mark Knopfler este înalt. Îmi caut de vorbă cu el: "You are very tall. Did you play basketball?". Se bucură de întrebare și spune: "I did in my youth.". Îi povestesc că și fiul meu cel mare face basket, îi arat și poze. Este încântat, zâmbește din suflet, iar apoi, luându-și o postură serioasă îi spune fiului meu cel mare: "First place school, then basketball!....no..no....First place family, second place school, third place basketball!". 

Ne-am simțit foarte bine la acest local din Limenaria, mâncarea a fost excelentă, gazdele foarte simpatice, așa că am lăsat 9 € bacșiș. Omul cu basketul, care ne-a și servit la masă, celălalt preparând mâncarea, a fost atât de cinstit încât a zis încurcat: "O, no...it's too much!". Desigur, i-am spus că nu e deloc prea mult și am plecat foarte mulțumiți mai departe, în periplul nostru prin zona comercială a localității.

4 comentarii:

  1. Artiști de calitate28 iunie 2024 la 21:38

    Iar o să se supere Marian Nistor, de la trupa Savoy !!

    Pai el a popularizat acel gen de bentiță, nu englezoiul ăla cu nume greu de pronunțat.
    Să nu mai vorbim muzical: Savoy e peste Dire Straits, chiar și peste Beatles (că tot i-ai menționat).

    Din păcate, nu ești patriot:
    Apreciezi engleji și greci, în loc de concetățenii tăi.
    Preferi Thassos, în loc de Amara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Academia Română28 iunie 2024 la 22:23

    De ce tot insiști să pocești denumirea preparatului cu w, dublu ț, triplu q și alte prostii? Chiar și în DEX e trecută exact așa cum se pronunță: șaorma. (https://dexonline.ro/definitie/șaormă)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru că fără să-și de-a seama, a devenit membru - hă-hă membru!!! - al mișcării 2SLGBTQ+.

      Ștergere
    2. Vremuri moderne29 iunie 2024 la 17:59

      Apropo de mișcarea cu multe litere:
      Activista noastră de la Cluj tocmai a inițiat o petiție, ca viitoarea lor rețea de MEROU să aibă stațiile cu nume de identități sexuale.

      Stația "Bisexual".
      Stația "Trans-gender"
      Stația "Asexuat"
      Stația "Non-binar"
      Stația "Trans-sexual"
      Stația "Pansexual"
      Stația "Queer"

      Și, bineînțeles, vagoanele vopsite în culori-curcubeu !!

      Ștergere