vineri, 27 martie 2015

Sparanghel

Din nou la Lidl. Din snobism îmi cumpăr un borcan de sparanghel. Nu am mâncat niciodată sparanghel şi nu am idee cu ce se asociază. Rog iubitorii acestui blog să îmi facă o sugestie culinară. Oricum pare mare şmecherie să vorbeşti cu Falsul Ionescu următoarele:
- Ce ai mâncat, Falsule Ionescu?
- Salam cu pâine. Tu?
- Sparanghel.
E ca şi cum ai zice că vorbeşti germana la perfecţie. Aşa sună faptul că ai mâncat sparanghel. Unde este produs? În Peru. Astă toamnă stăteam de unul singur în aeroportul Barajas Adolfo Suarez cu inima cât un purice, gândindu-mă că va cădea avionul. Citeam Ilf şi Petrov - America fără etaje. Aud o voce: "Este bună cartea?". Un om pe la 45 de ani. Dorea să sublinieze că e român. Român stabilit în Peru, căsătorit cu o femeie din Peru. Viaţa este bună în Peru. Pacificul în zona lor este străbătut de un curent cald şi au berechet peşte, creveţi, scoici. Câteodată simt şi ei cutremurele din Chile şi mai vin tsunamiuri, dar se suie pe case. Aşa mi-a vorbit omul acesta care locuia de 15 ani în Peru şi trăia cu o localnică. Nu ne rămâne decât să ne întrebăm cum sunt femeile în Peru. Acolo jos. Ca japonezele sau ca europencele?


14 comentarii:

  1. cititorul accidentat27 martie 2015 la 11:22

    asociaza-l cu carnea. dar mai bine ia sparanghel crud sau congelat, asta nu prea are mult gust. si data viitoare sa iei neaparat anghinare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. anghinare??? aveam impresia ca asta este un ceai baut de bolnavi.

      Ștergere
    2. Ai vrut să te dai cocoș cu sparanghelul dar l-ai luat la borcan. Pentru că mergi la sărăcia de lidăl. Dacă ai fi mers în orice alt magazin ai fi găsit sparanghel proaspăt.... Dar nu! Tu ești fan lidăl și mănânci conservele lor de căcat din gama delux...e. Dacă îl luai proaspăt îl trăgeai puțin la tigaie cu foarte puțin ulei și condimente și îi simțeai savoarea. Asociat cu ceva carne...

      Bietul Angheluță mănâncă salam de o calitate mult superioară căcaturilor de la lidăl!

      Ștergere
    3. cititorul accidentat27 martie 2015 la 15:48

      pai ceai baut de bolnavi e un pleonasm

      Ștergere
    4. Gras gurmand e un pleonasm.

      Țările zboară spre păsări calde, clipe uitate, pierdută comoară.

      Ștergere
  2. O zi mai mult decat placuta pentru mine este una in care pot manca mieji de nuca din curtea bisericii, dupa care un vin rosu sec sa-mi bucure culminant papilele gustative, toate acestea facandu-se intr-o frumoasa si naturala limba romana.Decat cu borcanul tau de sparanghel in saramura mai indicat era sa vii cu un Leberwurst, cu siguranta ca ti-as fi inteles deliciul chiar daca mi-l descriai in limba germana.
    Asadar data viitoare sa nu-mi ceri sandvisul cu salam contra pastarnacului tau de Lidl.

    RăspundețiȘtergere
  3. Omiteti sa raspundeti la principala intrebare ridicata de aceasta postare. Uitati ca acest blog este unul de cultura si trebuie citit printre randuri. Intrebam despre femeile din Peru.
    Răspundeţi

    ps: merluc. are si la Lidl sparanghel proaspat. iar salamul lui Falsul Ionescu nu are niciun gust. a remarcat mesterica. si lidl nu e saracie. am catalogat mai demult o Brazilie a magazinelor. adica pentru cei saraci si pentru cei foarte bogati. pe rafturi sunt alaturate vinuri de 80 de lei si bere la 2 litri care costa 3,5 lei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Perufrosin Petrosin Potecă27 martie 2015 la 20:19

      Femeile din Peru au părul foarte bogat în condor și miros a flori și a lumânări din ceară catolică de origine meteorică.

      Codluc. Dacă lidăl are șpiranghel proaspăt înseamnă că iar ai fost cârpă-n cur și te-ai zgârcit. Salamu' nu era a lu' falusu' Ionescu, era al lu' sece chimicale serele și nu ți-a fost servit ca o mare delicatesă ci ca o chestie ce le plăcea foarte mult copiilor lui. Nu s-a lăudat că ți-a adus vre-un salam de Sibiu corcit cu chorizo stropit din belșug cu frișcă.

      Ce părere ai de femeile din Nicagaura?

      Ștergere
    2. Asta e o gluma clasica. Nicaragua - Nicagaura. Conopida - Conopizda.
      Bai Eufrosin, nu sunt rupt in cur. Borcanul asta are 330 grame sparanghel si costa 10 lei, deci vine 30 lei/kg. Sparanghel crud e 10 lei/kg. Eu am luat d'asta ca am vazut ca e mai scump, din prea multa snobism, cum am si recunoscut. Acum tu te erijezi in mare cunoscator si imi faci mie educatie, cu ce e bun si ce e rau, cand tu nici nu ai gustat. Plus ca Falsul Ionescu nu are nevoie de avocati. Vorbeste el singur.

      Ștergere
    3. Avocat Teodoreanu27 martie 2015 la 23:23

      De unde ai tras tu măreața concluzie că nu am gustat șușpenghen d-ăsta? Am gustat. Proaspăt. Făcut la tigaie cum ți-am descris mai sus. Nu mă aventuram să dau sfaturi dacă nu știam despre ce e vorba.

      Educație nu îți poate face nimeni. Ești profund needucabil. Deșert. N-ai ce cultiva.

      Fake Johnescu e prea lord ca să îți răspundă la micile tale răutăți. Așa că intră în scenă Nesimțit Potecă!

      Ștergere
    4. 100 de lei chilul, cum sa fie 10 lei? glume oribilmoshuleshti

      Ștergere
  4. .... să zic: culcare, culunde, culcine, cu mine! Hyper clasicus! Ah! Ce-aș mânca niște ștrafanghel!

    RăspundețiȘtergere
  5. Aici http://images.derberater.de/files/imagecache/456xXXX_berater/berater/slides/SpargelRiecht.jpg poti sa vezi cum il mananca nemtii, cel putin in nord: cartofi, sos olandez sau unt topit, sunca. Pofta buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Untul numai de 82%. Teo de la Look Tv spunea ca alt unt nu exista. Multumesc pentru sugestie.

      Ștergere