marți, 18 iulie 2023

Restaurant vs. gătit la domiciliu (4)

Ceafă de porc cu cartofi prăjiți. Probabil cel mai popular meniu din restaurantele românești, comandat de majoritatea. Localurile nici măcar nu se chinuiesc să prepare ceafa pe grătarul cu jar, o prepară la grill. O ceafă cu cartofi prăjiți la cantină te costă 25 de lei, iar într-un restaurnat 35 de lei. Dacă mai adaugi și o salată, într-un restaurant obișnuit ajungi la 50 de lei.

Am pregătit o masă pentru 5 persoane. La Kaufland au ceafă de porc feliată vândută la bucată, din galantar. Porc românesc. 5 cefe = 25 lei. Am luat o pungă de cartofi de 1 kg la 10 lei. Cartofi tăiați în zig-zag, decenți. Am mai luat amestec hawaian congelat, orez, mazăre, porumb = 10 lei. De 5 lei am făcut o salată cu castraveți, o roșie, usturoi, ulei de măsline, oțet balsamic. 50 lei în total. Ceafa preparată pe grilul de fontă.

Așadar, cu doar 10 lei o porție de mâncare senzațională. Ceafă de porc cu două garnituri și salată. 2€. Foarte ieftină este viața în România!


5 cefe cu 25 de lei. Preparate pe grătarul de fontă.

Amestec hawaian congelat, tras la tigaie de teflon.

Atât de ieftin! O masă completă cu doar 10 lei.



2 comentarii: